Airconditioning

De aanschaf van koeling is van een luxe artikel veranderd in een noodzaak voor de huidige utiliteitsbouw. De hoge interne warmtelast zorgt voor een verhoging van de ruimtetemperatuur welke meestal niet door ventilatie verlaagd kan worden. Ook in de tussenseizoenen kan dit een te hoge temperatuur veroorzaken en daarmee een onprettige werkomgeving creëren. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de productiviteit van een werknemer bij een werkomgeving van 28 graden al met 20 % is afgenomen terwijl bij een ruimtetemperatuur van 30 graden de werknemer slechts 60 % van zijn normale productiviteit haalt. De aanschaf van een airconditioning zal de productiviteit dus aanzienlijk verhogen.

airconditioning.jpgMensen voelen zich beter bij een bepaalde temperatuur en vochtigheidsgraad. Een constante, gewenste temperatuur maakt het verblijf in een ruimte aangenaam. Belangrijker nog is het vochtigheidsgehalte. Ons lichaam staat warmte af door uitstoot van vocht. Als de omringende lucht verzadigd is, krijgt ons lichaam problemen met de warmteafgifte, waardoor een benauwd gevoel ontstaat.

Met een goed aangelegde airconditioning installatie heb je deze factoren volledig onder controle. Koelen,  verwarmen, ontvochtigen/ bevochtigen,  ventileren  en dit alles met een druk op een knop.

Er zijn verschillende soorten airconditioning  installaties op de markt die voor het gewenste resultaat kunnen zorgen. Dit in combinatie met een goede ventilatie-unit en er wordt een perfect binnenklimaat gerealiseerd waarin mensen betere prestaties leveren en gezondheidsproblemen worden voorkomen.

Biggelaar Koudetechniek kan in principe alle merken airco’s leveren en installeren maar werkt alleen met gerenommeerde merken. Dit om een lange levensduur van minimaal 15 jaar te garanderen mits er natuurlijk jaarlijks onderhoud aan de installatie wordt gepleegd.